Advies bij scheiden of overlijden

Verdrietige momenten zie je niet altijd aankomen. Ga je scheiden of overlijdt er iemand, dan moet je ineens allemaal geldzaken regelen. Daar zit je dan niet op te wachten. Wij van Dát Telt! staan ook in deze moeilijke tijden voor je klaar. Dat doen we samen met Scheidingskompas.

We zorgen ervoor dat je weet hoe jouw geldzaken er uit gaan zien en welke stappen je op dat moment kunt nemen. We helpen je in alle rust door het hele proces.

Ga je scheiden?

Samen met je ex-partner afspraken maken over kinderen, gezamenlijke spullen en geld is lastig. Onze partner Scheidingskompas helpt je door er met elkaar over te praten.

Dit begint altijd met een kosteloos persoonlijk gesprek op kantoor of bij jou thuis. Net wat jij prettig vindt. Tijdens dit gesprek legt Scheidingskompas uit wat zij doen en waar ze bij kunnen helpen. Natuurlijk is er ook alle tijd om vragen te stellen.

Alle afspraken die je maakt Scheidingskompas vast in een convenant (document met afspraken) en ouderschapsplan. Denk aan de gevolgen voor de kinderen (als die er zijn), ieders financiële situatie, alimentatie, de woning en gezamenlijke bezittingen. Op deze manier kunnen jullie allemaal een frisse start maken na de scheiding. 

Is er iemand overleden?

Een overlijden van iemand in jouw buurt is erg verdrietig. Je voelt je verslagen. En dan moet je ook nog eens nadenken over wat je allemaal moet regelen en welke organisaties je moet informeren. 

Dát Telt! staat ook voor je klaar in moeilijke tijden. Eerst praten we over jouw situatie. We komen graag bij je thuis als je dat fijn vindt, maar we kunnen natuurlijk ook bij ons op kantoor afspreken. We nemen de tijd en zetten alles goed op een rij. Ook vertellen we je welke stappen je op dat moment het best kunt nemen. Samen zorgen we voor minder zorgen, want jij telt! 

Kennismaken zonder kosten

We zorgen graag voor wat lucht. Een kennismaking kost daarom niks. Zo kunnen jullie allemaal een nieuwe start maken. Is het wat rustiger? Dan hebben we een nieuw gesprek om je te helpen met het doorgeven van de scheiding of het overlijden aan bedrijven die dat moeten weten. Ook helpen we je met jouw voorlopige belastingaangifte. Je staat er niet alleen voor.

Zit jij in een lastige situatie en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem gerust contact met ons of met Scheidingskompas op voor een kosteloze afspraak.

Neem contact op!