Hoe zien je financiën er na een echtscheiding uit?

De beslissing om te scheiden neem je niet van de een op de andere dag. Vaak breekt er een onzekere en emotionele periode aan waarin je allerlei belangrijke beslissingen moet nemen. Wij zorgen ervoor dat je goed inzicht in jouw nieuwe financiële situatie krijgt. In samenwerking met Scheidingskompas kunnen wij je tevens in alle rust en met begrip voor je situatie door het gehele echtscheidingsproces begeleiden.

Scheidingsbemiddeling

Om ervoor te zorgen dat je samen met je ex-partner afspraken kunt maken over de kinderen, gezamenlijke bezittingen en jouw vermogen kan Scheidingskompas je helpen met scheidingsbemiddeling. Dit begint altijd met een eerste vrijblijvende en kosteloze kennismaking op het kantoor van Scheidingskompas, of bij jullie thuis. In dit gesprek neemt Scheidingskompas alle tijd om jullie vragen te beantwoorden. Ook leggen ze uit welke rol zij als scheidingsbemiddelaar en mediator hebben en wat ze voor jullie kunnen betekenen. Na afloop van het gesprek vertellen ze precies hoeveel de scheidingsbemiddeling gaat kosten.

Alle zaken die je afspreekt met je ex-partner, zoals de gevolgen voor de kinderen, de financiën, alimentatie, de eigen woning en gezamenlijke bezittingen worden vastgelegd in een convenant en ouderschapsplan. Dit gebeurt niet alleen gebaseerd op juridische feiten, maar op een dusdanige wijze dat je beide een nieuwe start kunt maken.

Inzicht in je financiën

Wij helpen je om duidelijk inzicht te krijgen in jouw financiële situatie na de scheiding. Zodat je weet waar je straks aan toe bent. Nadat de echtscheiding is afgewikkeld en ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand, plannen wij een afrondend gesprek met je in. Tijdens dit gesprek helpen wij je de benodigde instanties te informeren en maken we melding van je afspraken aan jouw pensioenfonds. Ook helpen wij je met het aanpassen van de voorlopige belastingaangifte. Zo heb je alle financiële zaken goed op orde.

Neem contact met ons op, of met Scheidingskompas voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Bezoekadres
Nassaustraat 33
9675 EM Winschoten

Telefoon: (0597) 436 191

E-mail: info@dattelt.nl
KvK-nummer: 02099657
AFM Vergunningnummer: 12017060

Naar contactformulier

Meer weten?

Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Het eerste gesprek is altijd voor onze rekening.

Laatste nieuws

Opening van ons nieuwe pand

Opening van ons nieuwe pand
Op woensdag 7 juli werd ons nieuwe pand aan de Nassaustraat nummer 33 in Winschoten geopend! De opening werd officieel gedaan door wethouder Erich Wünker met het doorknippen van een lintje. Champagne en gebak maakten het tot een feestelijk gehee…
 

Fijne Feestdagen!

Fijne Feestdagen!
Het was in alle opzichten een bijzonder jaar...   Wij wensen jullie fijne feestdagen   en een gezond 2021!      
 

Heb jij ons al gespot?

Heb jij ons al gespot?
  Onze gevel voorzien van een persoonlijk tintje!
 
Onze geldverstrekkers: