Terug naar Klantenverhalen

“Vakantie géén bezwaar!”

Geschreven op: 22-01-2024 19:21

Van het ouderlijk huis in Deventer, via het studentenhuis in Leeuwarden om uiteindelijk in Winschoten een vertrouwde stek te vinden: dat overkwam Gaila, die kort geleden met haar vriend Lucas een eigen huis kocht in Winschoten. “Voor de 2e keer hielpen Wim en Agnes ons bij het vinden van een mooie woonruimte”.


Lucas woonde in Finsterwolde en leerde Gaila kennen tijdens zijn studie in Leeuwarden. Gaila vertelt: “Ik woonde daar in een studentenhuis. Lucas kwam regelmatig naar Leeuwarden in het weekend. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar toen het allemaal wat serieuzer werd wilden we graag een plek voor onszelf.” 
Lucas vult aan: “Ik was in 2021 klaar met de studie. De keuze was toen: elke keer naar Leeuwarden of woonruimte zoeken in Winschoten. Sowieso wilden we eerst gaan huren.” Gaila: “Ik kende verder nog niemand in Winschoten en mijn familie was ook niet meteen enthousiast. Het leek voor hen mijlen ver weg, een uithoek”
Vrienden van Lucas gaven hem de tip Wim en Agnes te benaderen. Eén van hen had vernomen dat zij een appartement in de verhuur hadden dat binnenkort vrij zou komen. Lucas: “Mijn vrienden hadden goede ervaringen met Dat Telt, dus hebben we een afspraak gemaakt. We werden heel gastvrij op kantoor ontvangen. Ze namen uitgebreid de tijd voor een kennismakingsgesprek. Snel daarna hebben we de huurwoning kunnen bezichtigen. Wij waren meteen enthousiast!”. Gaila lacht: “En mijn familie gelukkig ook”.


Met veel genoegen woonden ze in de bomenbuurt van Winschoten. Ze bouwden geleidelijk aan een vriendenkring op, vonden er werk en raakten steeds meer gesetteld in Oost-Groningen. “Toen ik ook nog de mogelijkheden vond een pony te verzorgen en te kunnen auto rijden, waren bij mij de laatste twijfels om hier te blijven wel weg”, vertelt Gaila, “We gingen op zoek naar een koophuis”. 
“Omdat wij als huurders heel betrokken geholpen zijn door Agnes en Wim, hebben wij hen ook benaderd voor hypotheek advies. We hadden een paar huizen op het oog, maar wisten heg nog steg in de hypotheekwereld. Wim heeft alle tijd genomen ons één en ander uit te leggen en de voor ons best passende hypotheek te vinden. Dat is wel het mooie van een onafhankelijk adviseur”, vinden zij. 


Na enkele bezichtigingen was het raak: een mooie rijtjeswoning aan een rustig pleintje, opnieuw in de bomenbuurt. “We zouden bij wijze van spreken met een kruiwagen kunnen verhuizen”, lacht Lucas. Wim en Agnes waren bereid het onderhandelen met de makelaar op zich te nemen. “Maar op het moment dat wij een bod in ons hoofd hadden, gingen zij op vakantie.”
Dat bleek gelukkig geen enkel probleem. Lucas: “Ze waren net aan het joggen op de Spaanse boulevard, toen ik hen belde over dat bod. Wim heeft toen onmiddellijk, waarschijnlijk met zijn sportuitrusting nog aan, de makelaar gebeld en zelfs nog verder onderhandeld”. Nog diezelfde middag kregen ze het verlossende telefoontje: het bod was geaccepteerd!
Het stel had meteen een goed gevoel bij het huis én een leuk contact met de directe buren. Vol enthousiasme delen ze een aantal plannen in en rondom het huis. 


Met veel tevredenheid kijken ze terug op de hulp van hun adviseurs. “We zijn echt ontzorgd in dit hele proces. Dat gaf een heel gerust gevoel bij deze belangrijke stap.”

Lucas & Gaila