Terug naar Klantenverhalen

"Terug naar de bank"

Geschreven op: 06-08-2023 16:35

Een hypotheek met een verhaal

 

Aan de Hoofdweg in Finsterwolde staat een bijzondere woning. In het huis woont Larissa de Mik met haar gezin en moeder. Ze vertelt over het huis, hoe ze in Finsterwolde terecht zijn gekomen en wat Dát telt! voor hen heeft betekent. 

Tot een paar jaar terug woonde Larissa met haar man en 2 kleine kinderen in Duitsland, net over de grens bij Bad Nieuweschans. “Op mijn 13e ben ik met mijn ouders naar Duitsland verhuisd en heb er 18 jaar gewoond. Toen onze oudste er was wilden we terug naar Nederland, omdat we onze kinderen hier naar school wilden laten gaan”, vertelt Larissa. “Ons plan was in eerste instantie om een nieuw huis te laten bouwen in Blauwestad. Mijn beide ouders zouden dan bij ons intrekken. Doordat mijn vader plotseling overleed, zijn we op zoek gegaan naar iets anders.”

Een bijzonder pand

Uiteindelijk belandde het gezin in Finsterwolde. Het dorp waar Larissa opgroeide, tot haar verhuizing naar Duitsland. “We wilden een plek voor ons gezin met een eigen plek voor mijn moeder. Die woonde toen ook in Duitsland en wilde daar niet alleen blijven. Ik had het huis online gezien en van buiten was het niet echt onze smaak. We hebben toch een afspraak gemaakt en toen we binnenkwamen, waren mijn man en ik gelijk verkocht.”

Het huis van het gezin was vroeger een filiaal van de Rabobank. “De vorige bewoners hebben het helemaal verbouwd en er een stuk bij aangebouwd. Het voorste deel van de woning is het oude gebouw. Er zitten nu ramen op de plek waar eerder schuifdeuren zaten en de kluis is er ook uit. Het pand is grotendeels wel geluiddicht en we hebben op sommige plekken zelfs nog kogelwerend glas”, zegt Larissa.

Op zoek naar een hypotheek

“Deze plek hebben we ook gekocht vanwege de grote tuin. Mijn moeder woont nu in een chalet in de tuin. Zo heeft ze haar eigen plek en zijn we toch altijd bij elkaar in de buurt. Voordat we hier kwamen, moesten we nog wel onze twee woningen in Duitsland verkopen. En hier moesten we op zoek naar een hypotheek. Via bekenden kwamen we toen terecht bij Wim en Agnes van Dát telt! Dat voelde gelijk goed.”

Het regelen van een hypotheek heeft volgens Larissa nog aardig wat voeten in aarde gehad. “We zijn hier in augustus komen wonen en in maart hadden we onze ene woning al verkocht. De andere woning konden we, door Duitse regelgeving, pas in oktober verkopen. We moesten dus een overbruggingshypotheek hebben. Wim en Agnes hebben toen alles in werking gezet om dat voor elkaar te krijgen. Gelukkig konden we voor de overbruggingsperiode geld lenen bij familie, zodat we toch konden verhuizen”, vertelt Larissa.

Terug naar de bank

Bij het kiezen van een hypotheek kreeg het gezin de nodige hulp van Dát telt! Interessant detail aan dit verhaal, is dat ze hun hypotheek bij de Rabobank hebben afgesloten. “We vonden het zelf wel toepasselijk en natuurlijk moesten alle voorwaarden ook aantrekkelijk zijn. Bij de Rabobank vonden ze het ook heel leuk en bijzonder dat ze een hypotheek konden verstrekken voor één van hun oude panden”, zegt Larissa.

 Larissa en haar man ervaren de hulp en service van Dát telt! als zeer prettig. “Daarom hebben we al onze verzekeringen bij ze afgesloten”, vertelt Larissa. “We hebben nu alles op één plek en hoeven maar te bellen om direct geholpen te worden. Ze nemen de tijd en tonen ook oprechte interesse. Als ik Agnes aan de lijn heb, vraagt ze bijvoorbeeld hoe het met mijn kinderen en moeder gaat. We hebben er hard voor gewerkt om dit huis te kunnen kopen. Dat was niet gelukt zonder de inspanningen van Wim en Agnes. Ze hebben ons echt heel goed geholpen.”

Kunnen we jou ook helpen met een nieuwe hypotheek? Neem gerust contact op en vertel ons over jouw wensen. Het eerste gesprek is altijd voor onze rekening. Je kunt ons bereiken op (0597) 436 191 of info@dattelt.nl. Wij helpen je graag verder!

Niels & Larissa met kinderen