Terug naar Klantenverhalen

"Koopavontuur met onverwachte wending"

Geschreven op: 10-11-2023 14:43

Persoonlijk advies voor een eigen woning

Het is begin 2021 als Alyssa Veit en haar toenmalige partner besluiten om een woning te kopen in Winschoten. Ze vonden een plek met meer ruimte en kwamen voor hun hypotheek terecht bij Dát telt! Sindsdien is er veel veranderd in het leven van Alyssa. Ze vertelt haar verhaal en hoe ze de afgelopen jaren geholpen is door Wim en Agnes.

Voordat ze verhuisde naar haar huidige woning, woonde Alyssa met haar toenmalige partner in een huurappartement. Het stel was toe aan een groter huis en beproefden hun kansen op de huizenmarkt. Al snel vonden ze een geschikte woning die ze konden kopen en daarvoor waren ze op zoek naar een passende hypotheek. “Via mijn stiefbroer zijn we toen bij Dát telt! terechtgekomen. We zijn langs geweest bij Wim en Agnes en dat voelde vanaf het begin zo goed, dat we met hen in zee zijn gegaan”, vertelt Alyssa.

Koopavontuur met onverwachte wending

Voordat ze handtekeningen onder het koopcontract zetten, kregen ze uitgebreid hypotheekadvies van Wim: “Dat proces ging in principe vrij makkelijk, omdat Wim alles goed aan ons heeft uitgelegd. Zo wisten we niet alleen wat de goedkoopste hypotheekverstrekker was, maar ook welke hypotheek het beste bij onze situatie paste. Daarnaast heeft hij ook een compleet overzicht gemaakt van onze vaste lasten en wat we zouden overhouden om zelf te besteden.” Op dat moment had het koppel nog niet voor ogen dat de situatie een jaar later heel anders zou zijn.

Terug naar Dát telt!

Toen in april 2021 alles rond was, moest het stel nog wachten tot november van dat jaar voor de overdracht van de sleutel. “Binnen hebben we toen best veel gedaan en alles een beetje vernieuwd”, vertelt Alyssa. “En uiteindelijk hebben we er ongeveer een jaar samengewoond.” In december 2022 besloot het stel uit elkaar te gaan en kwam Alyssa terug bij Dát telt! om te onderzoeken of zij de kosten voor de woning zelf kon dragen. “Ze hebben toen alles voor me uitgezocht qua hypotheek en verzekeringen. Gelukkig kwamen ze met positief nieuws.”

Hulp bij het financiële plaatje

Alyssa, die bij gemeente Groningen werkt, was op dat moment net in haar nieuwe functie als senior consulent inkomen gestart. “Eerst werkte ik 32 uur in de week en vanaf dat moment ging ik 40 uur werken. Daardoor kon ik het huis alleen dragen en kon ik mijn toenmalige partner uitkopen. Sinds februari 2023 is alles helemaal rond en staat het huis volledig op mijn naam. Het was een moeilijke periode, dus vond ik het helemaal fijn dat Wim en Agnes mij hielpen met het financiële plaatje in beeld brengen. Dat heeft me erg geholpen, die ondersteuning.”

Alles goed geregeld

Naast haar hypotheek heeft Alyssa ook haar verzekeringen via Dát telt! geregeld. “Mijn autoverzekering, reisverzekering en alle verzekeringen voor de woning heb ik via Wim en Agnes. Eigenlijk alle verzekeringen, behalve mijn zorgverzekering. Daarnaast heb ik ook een serviceabonnement, waar ik maandelijks een bedrag voor betaal. Daarmee kan ik altijd bij ze terecht voor advies en één keer per jaar zorgen zij dat mijn aangifte voor de inkomstenbelasting op orde is. Ik vind het prettig om alles goed geregeld te hebben en het scheelt ook een hoop werk.”

Vertrouwde gezichten, persoonlijk advies

“Alles bij elkaar hebben Wim en Agnes me heel erg geholpen de afgelopen jaren. Ze boden altijd een luisterend oor en het contact voelt warm en vertrouwd. Je bent geen nummer zoals bij een grote maatschappij, dat persoonlijke is heel fijn”, zegt Alyssa. Dat ze zo goed geholpen is, vertelt ze ook aan anderen: “Een vriendin van mij heeft onlangs ook een huis gekocht en toen heb ik Dát telt! aan haar voorgedragen. Van Wim en Agnes kreeg ik daar een bedankje voor, dat was erg lief en had ik ook niet verwacht”, vertelt ze tot slot met een glimlach!

Alyssa Veit