Terug naar Nieuws

Heb jij nog een hoge hypotheekrente? Rentemiddeling kan de oplossing zijn!

Heb jij nog een hoge hypotheekrente? Rentemiddeling kan de oplossing zijn!

Verhalen over de hele lage hypotheekrente zijn het gesprek van de dag. Maar lang niet alle huizenbezitters profiteren mee. Veel eigenaren hebben een relatief hoge rente, die nog voor enkele jaren vaststaat. Wil je nog voor het einde van je rentevaste periode al genieten van lagere maandlasten? Dan kun je twee dingen doen.

De eerste mogelijkheid om je rentelasten terug te brengen is het oversluiten van je hypotheek. Je sluit dan een nieuwe hypotheek af waarmee je de oude hypotheek in één keer aflost. De rente van je nieuwe hypotheek is laag, maar je bent wel een boete verschuldigd aan je oude bank. Die loopt immers toekomstige inkomsten mis.

Het is niet voor iedereen mogelijk om in één keer de hele oversluitboete op tafel te leggen. Daarom is er nog een alternatief: rentemiddeling. Je smeert het verschuldigde boetebedrag dan uit over de nieuwe rentevaste periode. Voordeel: je hebt in één keer lagere maandlasten, zonder bijbetaling. Nadeel: je lasten zijn hoger dan wanneer je de boete in één keer zou betalen.

Kies je voor rentemiddelen, dan ben je onder de streep duurder uit dan wanneer je kiest voor oversluiten. Niet alleen de boete wordt verrekend in de nieuwe hypotheekrente, je krijgt ook te maken met een rentemiddelingsopslag en administratiekosten.

Is het oversluiten van je hypotheek altijd de voordeligste keuze? Niet altijd. Je hebt naast rentemiddelen en oversluiten eigenlijk nog een derde optie: niets doen. Je kunt immers ook gewoon je rentevaste periode uitzitten en dan 'helemaal gratis' een nieuwe rente krijgen. Zonder boetes en zonder opslag.


Je moet er dan natuurlijk wel van overtuigd zijn dat de hypotheekrente de komende jaren nog steeds zo laag blijft als nu. Rentemiddelen of oversluiten doe je eigenlijk alleen als je verwacht dat de hypotheekrente weer gaat oplopen.
Wat in jouw geval de verstandigste keuze is, hangt helemaal af van je financiële situatie.

Wil je van je hoge hypotheekrente af? Neem dan contact met ons op. Wij geven dan meteen inzicht in je nieuwe maandlasten en de bijbehorende kosten.

bel of mail ons: 0597-436191 info@dattelt.nl

bron: artikel in Wegwijs 23 januari 2017

Bekijk ook

Fijne Feestdagen!

Fijne Feestdagen!
Het was in alle opzichten een bijzonder jaar...   Wij wensen jullie fijne feestdagen   en een gezond 2021!      
 

Heb jij ons al gespot?

Heb jij ons al gespot?
  Onze gevel voorzien van een persoonlijk tintje!